fbpx

Mihai Tudose va avea miercuri o întâlnire cu șeful Poliției Române

spot_imgspot_img

Premierul Mihai Tudose va avea miercuri o întâlnire cu șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, decizia de demitere a acestuia, așa cum a cerut ministrul de Interne Carmen Dan, urmând să fie luată abia după această discuție, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, șeful Executivului va decide dacă semnează demiterea lui Bogdan Despescu, așa cum a cerut Carmen Dan, abia după o întâlnire cu acesta.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, marți, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu. Cauza, explicațiile lacunare privind menținerea în sistem a polițistului suspectat de pedofilie.

„Am transmis premierului propunerea de schimbare din funcție a șefului Poliției Române”, a declarat Carmen Dan.

În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției Generale Anticorupție.

„Am constatat că niciun șef al acestui agent nu a înțeles să își asume vreo responsabilitate și că acesta a fost menținut în Poliție. Am aflat că testările nu sunt relevenate și se impune modifcarea bateriilor. Atâția ani cu lasă că merge și așa au făcut să fie în sistem oameni care au devieri comportamentale”, a mai spus ministrul.

Ministrul de Interne a precizat că agentul cercetat era încadrat ca fiind agent operativ, dar era folosit ca șofer de unul dintre șefii din Brigada Rutieră, ultima amendă dată de acesta fiind în luna decembrie a anului trecut.

De asemenea, Carmen Dan susține că a fost informată cu întârziere despre cazul privind agresiunea asupra celor doi minori.

„Din explicații a lipsit răspunsul la o întrebare esențiala și aceasta era cum de nimeni din cei care aveau atribuții de cunoaștere a polițistului nu a știut de aceste devieri comportamentale ale acestuia”, a mai spus Carmen Dan.

spot_imgspot_img

Ultimele articole

Articole similare

spot_imgspot_img