Pentagonul a negat, marți, orice implicare într-o serie recentă de atacuri cu drone asupra unor baze militare ale Rusiei în Siria, după ce Ministerul Apărării rus a sugerat că armata americană ar fi putut ajuta insurgenții sirieni, informează site-ul Ynetnews.com.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Adrian Rankine-Galloway, a declarat, marți, că „orice sugestie că SUA sau forțele de coaliție ar fi avut un rol în atacarea bazelor militare ruse este nefondată și absolut iresponsabilă”.

Ministerul Apărării rus a anunțat, luni, că militanții teroriști sirieni au folosit 13 drone pentru a ataca baza aeriană rusă de la Hmeymim și centrul de logistică de la Tartus, ambele situate în vestul Siriei, menționând că „este o coincidență stranie” faptul că un avion militar al Statelor Unite a zburat în apropierea bazelor la momentul atacului.

Potrivit declarației Ministerului, decizia militanților sirieni, de a folosi drone pentru a ataca baze ale Rusiei din Siria, ar fi putut veni din partea unei țări care are un potențial ridicat de tehnologie.