Mijlocaşul Philippe Coutinho a devenit, în această iarnă, al doilea cel mai scump fotbalist din istorie, după transferul său de la Liverpool la FC Barcelona, iar presa britanică a anunţat, miercuri, ce are de făcut jucătorul pentru ca englezii să mai primească 40 de milioane de euro.

Chiar dacă Barcelona şi Liverpool nu au publicat suma de transfer pentru care Coutinho a trecut la formaţia catalană, a fost doar o problemă de timp până când detaliile au ieşit la iveală. Conform The Guardian, cele 40 de milioane de euro pe care ar trebui să le mai primească Liverpool, pe lângă cele 120 de milioane, depind în mare parte de numărul de apariţii pe care brazilianul le va avea la noua echipă.

Astfel, după primele 25 de meciuri jucate de Coutinho la Barcelona, clubul englez va mai încasa cinci milioane de euro, pentru ca alte 20 de milioane să îi intre în conturi după 100 de meciuri. Liverpool va mai primi zece milioane dacă Barcelona se va califica în Liga Campionilor, cel puţin o dată în următoarele două sezoane, iar dacă echipa spaniolă va câştiga această competiţie, va trebui să mai plătească alte cinci milioane.

FC Barcelona a anunţat, sâmbătă, că l-a transferat mijlocaşul Philippe Coutinho de la FC Liverpool. Internaţionalul brazilian va avea o clauză de reziliere a contractului cu noua echipă de 400 de milioane de euro.

Coutinho a semnat o înţelegere valabilă pe cinci ani şi jumătate cu Barcelona. Suma de transfer este de 160 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane în funcţie de performanţele jucătorului.

Mijlocaşul a devenit cel mai scump jucător transferat vreodată de Barcelona. Atât timp cât transferul lui Kylian Mbappe de la AS Monaco la Paris Saint-Germain urmează să se oficializeze în vară, până atunci el fiind împrumutat, Coutinho este doilea cel mai scump fotbalist din istorie, după Neymar. Atacantul brazilian a trecut vara trecută de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain pentru 222 de milioane de euro, iar PSG ar urma să mai plătească 180 de milioane pentru Mbappe.