Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că își dorește o restructurare a Executivului pentru a reduce birocrația, numărul actual de ministere fiind prea mare, iar dacă va întâmpina dificultăți în coaliția de guvernare înseamnă că ”trebuie să plece acasă”.

”Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim ca deficitul structural, cheltuielile cu funcționarea statului să fie mai mici. Și atunci 24 de ministere e cam mult. Ar trebui să fie mai puține. Cred că numărul ar trebui să înceapă cu unu. Că sunt 19, dar măcar să înceapă cu unu. Apoi, s-au creat în teritoriu o mulțime de structuri care țin de același minister, o mulțime de pui. Mi-aș dori (să fie – n.r.) cam comasate înapoi”, a declarat premierul Mihai Tudose la Antena 3.

El a mai spus că trebuie aplicat principiul ”să alerge hârtia, nu tu pe la o mulțime de instituții”.

Întrebat dacă restructurarea Guvernului nu face parte dintr-o agendă politică, premierul a fost ferm: ”Eu nu fac parte din nicio tabără”.

”Eu sunt membru PSD. Atât. Noi ne-am angajat, eu m-am angajat că vom face și acest lucru – debirocratizare și o funcționare mult mai coerentă a instituțiilor statului. Ne-am apucat de lucrul ăsta. Dacă deranjează și unii nu sunt de acord și speculează că sunt tabere, am înțeles. Ce vreți să fac? Să spun că nu e bine ce gândesc? Eu așa gândesc. Stau în funcția asta cât timp simt că pot să fac ceea ce simt că trebuie să fac. Dacă nu mai pot să fac lucrul ăsta, plec acasă”, a adăugat Mihai Tudose, precizând că simte că trebuie să facă această restructurare.

De asemenea, el a fost întrebat și despre eventualitatea în care va întâmpuina dificultăți în coaliția de guvernare.

”Eu nu spun că am dreptate, dar eu așa sunt. Dacă se consideră că nu am dreptate, se consideră că trebuie să plec acasă. Poate altcineva înțelege mai bine decât mine,. să vină altcineva să gestioneze mamutul ăsta și să o ducem în continuare așa, la nesfârșit, eventual să mai facem încă zece structuri sau încă patru ministere”, a conchis Tudose.