Ildefonso Guajardo, ministrul de Economie al Mexicului, a declarat, vineri, că țara sa nu va plăti niciodată pentru zidul pe care președintele SUA, Donald Trump, intenționează să-l construiască la granița dintre Mexic și SUA, informează site-ul agenției de presă Reuters.

”Președintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a fost foarte clar în această privință. Nu vom plăti niciodată pentru acest zid”, a scris pe Twitter ministrul mexican al Economiei.

Declarațiile oficialului mexican vin după ce, într-un interviu publicat joi de Wall Street Journal, Trump a declarat că Mexicul va plăti pentru acest zid, care are scopul să oprească valul de imigrație ilegală.

Săptămâna aceasta Guajardo a efectuat o vizită de lucru în SUA, unde a avut întrevederi cu mai mulți oficiali americane în care au discutat despre modalități de modernizare a acordului NAFTA.

Ministrul mexican a precizat că în timpul vizitei sale în Statele Unite nimeni nu a ridicat problema zidului pe care Trump intenționează să-l construiască la granița dintre SUA și Mexic.

Donald Trump a promis în campania electorală construirea unui zid de-a lungul frontierei cu Mexicul, dând asigurări că va face astfel încât costurile să fie suportate de Administraţia mexicană. Însă Mexicul a semnalat în mai multe rânduri că nu va plăti deloc pentru acest proiect controversat.