Cea mai răspândită criptomonedă, bitcoin, nu trebuie să devină o variantă modernă a contului bancar elvețian, deoarece ar putea fi folosită în activități ilicite, a declarat, vineri, secretarul Trezorerie Statelor Unite, Steven Mnuchin, informează site-ul postului France24.

Mnuchin și-a luat angajamentul de a lucra cu grupul G20, care include unele dintre cele mai mari economii mondiale, pentru a monitoriza activitățile celor care investesc în criptomonede.

„Unul dintre lucrurile la care vom lucra cu G20 este să ne asigurăm că (bitcoinul) nu va deveni un cont numeric elvețian. Vrem să ne asigurăm că infractorii nu pot folosi această monedă în activități ilegale”, a declarat oficialul SUA, în cadrul unei conferințe.

Legislația Statelor Unite solicită băncilor să păstreze informații cu privire la clienții care dețin conturi bancare e bitcoin, cu scopul de a preveni spălarea de bani și alte activități ilegale.

Secretarul Trezoreriei SUA a adăugat că este conștient de faptul că unele bănci centrale iau în considerare posibilitatea de a emite monede digitale în loc de numerar, însă Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite încă nu este de acord cu o astfel de mișcare.

Întrebat dacă Rusia ar putea să își creeze propria monedă digitală, pentru a scăpa de sancțiunile economice, Mnuchin a declarat că nu este îngrijorat de acest lucru.