Villareal s-a impus în faţa Realului, sâmbătă, în etapa cu numărul 19 din La Liga, scor 1-0, pe „Santiago Bernabeu”. Este pentru prima oară în istorie când Villareal triumfă la Madrid. Pentru campioana en-titre este al treilea meci consecutiv fără succes, după 2-2 cu Celta Vigo şi 0-3 cu Barcelona.

În urma acestui rezultat, deţinătoarea Ligii Campionilor rămâne la cinci puncte de Valencia, ocupanta locului trei. Rivala concitadină, Atletico, e la şapte puncte de „galactici”, iar liderul FC Barcelona are un avans impresionant de 16 puncte. Niciuna dintre formaţiile menţionate mai sus n-a jucat în această etapă, dar şi Real Madrid mai are de disputat restanţa cu Leganes.

Gazdele au ratat ocazii importante prin Kroos, Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale. Defensiva „Submarinului Galben” n-a cedat până la final. Totul s-a năruit pentru Real Madrid în minutul 89, în urma unei lovituri colţ. Pe faza gazdelor, apărarea lui Villareal a respins şi a declanşat contraatacul, prin rusul Cherysev. Fost jucător la Real, Cherysev l-a angajat pe Unal, care a ratat din poziţie de unu la unu cu Navas. Mingea a ricoşat în afara careului, unde a apărut Fornals, care a marcat cu un lob de zile mari. Gazdele au cerut ofsaid la Unal, dar golul a fost validat.

În ultimele cinci partide, Real a înregistrat un singur succes, 5-0 cu Sevilla. Villarreal s-a apropiat la un punct de „galactici”, iar Sevilla poate egala campioana, dacă se impune la Alaves. Barcelona, Atletico şi Valencia vor juca în deplasare în această etapă, astfel că Zidane&co au ratat un moment important de a se apropia de podium.