Peste 12 milioane de cutii cu lapte praf pentru bebeluși au fost retrase din 83 de țări, din cauza infectării cu bacteria Salmonella, relatează site-ul BBC News.

Situația a fost depistată încă din luna decembrie a anului trecut, de către Direcţia Generală pentru Sănătate din Franța. Produsele lactate au fost retrase după constatarea contaminării cu Salmonella la o fabrică a companiei Lactalis.

Peste 35 de bebeluşi din Franța au fost infectaţi cu Salmonella, iar părinții acestora au declanșat procese în instanță. Un alt caz de infectare a fost confirmat în Spania.

Salmoneloza (infecția cu Salmonella) este o infecție bacteriană comună care afectează tractul intestinal. Simptomele includ greață, diaree severă, crampe stomacale, vărsături și deshidratare severă.

Directorul companiei Lactalis, Emmanuel Besnier, a negat faptul că s-a încercat mușamalizarea incidentului, adăugând că va colabora cu autoritățile, iar familiile afectate vor primi compensații financiare.

Potrivit investigației preliminare, contaminarea cu Salmonella ar fi fost cauzată de lucrările de renovare la fabrica Celia din localitatea Craon, aflată în nord-vestul Franței.

Grupul Lactalis este unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din lume, cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro.