Preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi ministru al Apărării în Guvernul Tudose, Mihai Fifor, este cel mai vehiculat nume pentru a fi propus de formaţiunea social-democrată pentru funcţia de premier, au precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Numele lui Fifor a fost vehiculat pentru funcţia de premier, pe lista scurtă, şi atunci când PSD l-a propus pe Sorin Grindeanu, dar şi când l-a propus pe Mihai Tudose.

O altă variantă de lucru pentru social-democraţi ar fi vicepremierul şi ministrul Dezvoltării din Guvernul Tudose, Paul Stănescu, au arătat sursele citate. Alt nume vehiculat este cel al vicepreşedintelui PSD Ecaterina Andronescu.

Atât Fifor, cât şi Stănescu, sunt apropiaţi ai liderului PSD Liviu Dragnea.

Dragnea a precizat, luni seara, după demisia anunţată de premierul Mihai Tudose, ca urmare a retragerii sprijinului politic, că a avut „mână proastă” la premieri şi nu va mai face o nouă propunere.

„Se pare că eu am mână foarte proastă și nu numai acum ci încă cel puțin 10 cazuri. Le-am spus colegilor că nu voi face nicio propunere. La Sorin Grindeanu am făcut eu o propunere, colegii au votat-o. La Mihai Tudose am avut discuție cu fiecare în parte și s-a conturat propunerea pe care am făcut-o eu. Mâine voi vota propunerea care iese din dezbatere și îmi voi asuma votul”, a spus Dragnea luni seara.

Liderii PSD se reunesc, marți, la ora 11.00, în ședința CExN, pentru a decide cine va fi propunerea pentru funcția de premier, după demisia lui Mihai Tudose.