Administrația Donald Trump susține că actualele politici ale SUA în domeniul imigrației reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, Casa Albă propunând eliminarea unor programe precum loteria vizelor și trecerea la un un sistem de imigrare bazat pe merite.

La câteva zile după ce Donald Trump a fost dur criticat pentru că ar fi folosit un limbaj ofensator în legătură cu imigrația din unele state din Africa și America Latină, acuzații negate de președinte, Administrația de la Washington a publicat un raport care leagă o serie de programe curente din domeniul imigrației de amenințarea teroristă, informează site-ul postului de televiziune France 24.

Potrivit unui raport al Departamentelor de Justiție și Securitate Internă, aproape trei din patru persoane condamnate pentru terorism în instanțele din SUA, după atacurile de la 11 septembrie 2001, erau născute în străinătate, inclusiv 148 de indivizi care au primit cetățenia americană.

Trump a distribuit raportul pe Twitter, afirmând că „trebuie să protejăm America, inclusiv prin renunțarea la migrația aleatorie în lanț și sistemul loteriei, în favoarea unuia bazat pe merite”.

La rândul său, Jeff Sessions, secretarul american al Justiției, a comentat că „raportul relevă în mod indisputabil o realitatea care îndeamnă la reflecție – sistemul nostru de imigrare a subminat securitatea națională și siguranța publică”.