Irina Begu (România, 40 WTA) a fost învinsă cu 6-4, 7-6 de croata Petra Martic (81 WTA), miercuri dimineaţă, în turul secund la Australian Open. În probele de dublu, Florin Mergea şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminaţi la debut.

După un meci entuziasmant cu Ekaterina Makarova, pe care Irina l-a câştigat deşi a fost condusă cu set şi 4-0 (scor final 3-6, 6-4, 8-6), Irina Begu a jucat dezamăgitor și a pierdut în fața unei jucătoare în fața căreia pornea ca favorită.

După un prim set dominat de Martic, Begu a dat senzația că poate reveni în acvtul secund, unde a condus cu 4-2 și 6-5. Begu a servit pentru a trimite confruntarea în decisiv, însă ratat trei mingi de set iar în tiebreak sportiva din Croația, mai slab clasată cu 41 de locuri, s-a impus cu 7-3 și a obținut cea mai importantă performanță a carierei, calificarea în turul 3 la Australian Open.

Pentru prezența în actul secund, Begu va primi un cec de aproximativ 52 000 de euro și 70 de puncte WTA.

Tot miercuri, perechea Florin Mergea/Nenad Zimonjic (România/Serbia) nu a avut reacţie în meciul cu spaniolii Feliciano Lopez/Marc/Lopez, scor 2-6, 4-6! Partida s-a încheiat repede, după o oră şi 14 minute, iar Florin şi Nenad nu au reuşit niciun break.

Mihaela Buzărnescu a avut aceeaşi soartă ca şi Irina Begu sau Florin Mergea şi a fost eliminată și din competiția de dublu. Cuplul Mihaela Buzărnescu/Maria Irigoyen (Argentina), a pierdut în două seturi, 3-6, 5-7 în fața chinezoaicelor Su-Wei Hsieh/Shuai Peng.