Președintele Klaus Iohannis este intens criticat pe pagina sa de Facebook de către cetățeni, după ce a desemnat-o premier pe Viorica Dăncilă, și tot mai mulți oameni au ajuns să-și retragă like-urile și să-i transmită șefului statului că a pierdut votul lor.

„Domnule președinte ai dezamăgit multă lume cu această decizie, păcat că nu a fost Băsescu că-i liniștea el pe cei de la psd. Nu stiu ce calcule ați făcut, dar ați pierdut multe voturi pt al doilea mandat, trebuia să respingeți această propunere, să vină cu altă propunere, așa va vedea lumea că vă bateți cu ei, așa ați lăsat poporul pe mâna șmecherilor”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a șefului statului.

O altă persoană îi transmite lui Klaus Iohannis că nu va mai avea votul și like-ul său, decât atunci când va demonstra că este președintele țării.

„Când veți demonstra că sunteți președintele meu și al țării veți mai avea LIKE-ul și votul meu. Până atunci rămâneți cu PSDracnea și Dancila care fac praf România”, potrivit mesajului.

O femeie i-a amintit președintelui că a stat opt ore în frig și ploaie ca să-l voteze.

„Am stat 8 ore în ploaie și frig ca sa vă votez. Constituția o aveți de partea d-voastra, prefer alegeri anticipate decat un alt premier al infractorilor. Mulți suntem departe de țară și suntem foarte îngrijorați de soarta țării. Nu ne dezamăgiți! Cu respect Paula Mari”, potrivit postării.

O altă persoană caracterizează decizia lui Iohannis drept o bătaie de joc la adresa poporului.

„Am decis să dau PSD încă o șansă”… Și poporului când îi dați o șansă??? Vă bateți joc de el. Chiar credeți că așa vă mai asigurați un mandat? Până când să mai îndurăm circul ăsta? N-ați făcut nimic bun pentru țară asta; sunteți degeaba”, se arată în mesaj.

Într-un alt comentariu, Iohannis este criticat nu numai pentru desemnarea lui Dăncilă, ci și pentru că și-a „bătut joc” de delegația Japoniei.

„România continuă să se decupleze de lumea civilizată prin toate aceste barbarii și porcării. V-ați bătut joc de delegația Japoniei (da, trebuia să îl întâmpinați dvs pe prim ministrul Japoniei la aeroport dacă pesediștii au arătat atâta dispreț față de imaginea României). Trebuia să ieșiți dur în față românilor și să spuneți că, acțiunile psd-ului de a-și da jos guverne la jumate de an doar că nu se mișcă suficient de repede să îl scape pe dragnea de pușcărie, sunt atacuri la siguranță națională. Trebuia să nu nominalizați nulitatea asta absolută de slugă a lui dragnea că PRIM MINISTRU al unei țări din UE. Nu ați făcut nimic din toate astea. Mai mult, nici măcar în declarația de acceptare a nominalizării, nu ați spus nimic despre mizeriile făcute de gașcă de mafioți de la guvernare. Nimic. Nici măcar o dojană, așa… Nu pot să fac mare lucru, dar un unlike pe fb, un vot în minus la dvs și la pnl la următoarele alegeri și o prezența cât mai mare în stradă…atât pot să fac”, este mesajul postat pe pagina de Facebook.

Cei mai mulți dintre oameni scriu în mesaje că își vor retrage like-ul de pe pagina de Facebook a lui Iohannis.

„Măcar domnul Traian Băsescu se opunea, cu riscul de a fi suspendat, dar de acest domn trec toate, la fel cum vor trece multe legi…nu face absolut nimic pentru noi românii cinstiți…”, este un alt comentariu.

„Pas cu pas v-ați vândut penalilor! Fiul meu e cel mai dezamăgit, la 18 ani v-a dat primul vot și azi i-ați demonstrat că l-ați trădat!”, potrivit unui alt mesaj primit de Iohannis.

Într-un alt comentariu, o persoană îi transmite lui Iohannis că votanții săi au ajuns să fie disperați.

„De când sunteți președinte, a fost un singur moment când am simțit că nu v-am votat degeaba, în ianuarie 2017, când ați ieșit în stradă, alături de manifestanți. În rest, același mesaj: „sunt îngrijorat”. Aș vrea să va anunț că noi, cei care v-am votat suntem disperați, am depășit stadiul de îngrijorare în decembrie 2016. „Îngrijorarea” dvs legată de desemnarea rapidă a unui prim ministru pentru a evita „instabilitatea” pare de-a dreptul ridicolă în contextul în care țară este condusă de un an de o gașcă de indivizi a căror singură preocupare este să facă legi ce să îi scape de închisoare/permite să fure fără urmări negative. Asta e adevărată instabilitate, să permiteți în continuare acestor indivizi fără nici o viziune/cunoștințe tehnice/administrative în domeniile de care e nevoie într-un guvern/parlament să fie la putere. Dacă nu am fi avut parlament și guvern în ultimul an, cred că țară ar fi fost mai stabilă decât e cu cei de acum. Deci nu va mai „îngrijorați”, acționați!”, potrivit mesajului postat.

De asemenea, Comunitatea „Corupția Ucide”, grupul civic #REZISTENTA și ONG-ul „Inițiativa România” au criticat, miercuri, decizia președintelui Klaus Iohannis de o desemna premier pe Viorica Dăncilă, precizând că este un gest de complicitate cu PSD.