Mii de persoane au rămas izolate și alte aproximativ 200 au fost rănite, marți, în urma ninsorilor abundente din capitala japoneză Tokyo, relatează site-ul televiziunii France 24.

Un strat de zăpadă de aproximativ 23 de centimetri s-a așternut în mai multe zone ale metropolei, fiind vorba despre cea mai însemnată ninsoare din 2014.

Transportul public a fost paralizat, în condițiile în care milioane de oameni au încercat să se îndrepte spre casă sau către serviciu în unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume.

Potrivit autorităților din Tokyo, cel puțin 180 de persoane au suferit răni ușoare din cauza temperaturilor extrem de scăzute și a străzilor înghețate. Poliția a precizat că au fost înregistrate peste 700 de accidente rutiere.

Mai multe mașini au rămas blocate într-un tunel, provocând un ambuteiaj care s-a întins pe o distanță de 10 kilometri.

Zeci de zboruri interne și internaționale au fost anulate pe aeroportul Tokyo Narita, iar peste 9.000 de pasageri au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în incinta aeroportului. Reprezentanții companiilor aeriene au împărțit apă, alimente și saci de dormit.

Ninsoarea abundentă este un fenomen rar întâlnit la Tokyo. Meteorologii anunță că temperaturile vor rămâne în jurul valorii de minus șase grade Celsius pe durata săptămânii.

„Este rar să avem temperaturi de sub zero grade, vreme de câteva zile, în zona orașului Tokyo, favorizând formarea gheții. Se produc foarte multe accidente provocate de alunecări. Simplul mers pe stradă este periculos”, a declarat oficialul local Kenji Okada.