Antrenorul Jose Mourinho şi-a prelungit contractul cu Manchester United până în 2020, cu opţiune de prelungire pentru încă un an, a anunţat, joi, site-ul clubului britanic. Tehnicianul portughez mai avea contract cu gruparea de pe Old Trafford până în 2019.

„Mă simt onorat şi mândru că sunt antrenorul lui Manchester United. Multe mulţumiri conducerii clubului, pentru că îmi apreciază munca şi dăruirea. Am ridicat standardele, câştigând trei trofee într-un sezon, dar acesta este nivelul pe care îl aştept de la echipa mea. Avem toate premisele să ne aşteptăm la un viitor strălucitor pentru Manchester United!”, a afirmat Mourinho, care a mulţumit apoi staff-ului, jucătorilor săi şi fanilor.

Mourinho a preluat-o pe United în vara anului 2016, după demisia olandezului Louis van Gaal. În primul sezon cu portughezul pe banca tehnică, United a încheiat pe locul şase în Premier League, dar a cucerit trei trofee: Cupa Ligii, Supercupa Angliei şi Liga Europa.

În această ediţie din Premier League, Manchester United ocupă locul secund, la 12 puncte de liderul Manchester City.

În vârstă de 54 de ani, Jose Mourinho a mai antrenat Benfica, Uniao de Leiria, FC Porto, Chelsea, în două rânduri, Internazionale Milano şi Real Madrid. Experimentatul tehnician are în palmares 25 de trofee cucerite la nivel de club şi peste 30 de titluri individuale, FIFA desemnându-l antrenorul anului 2010.