Opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 46 de ani au fost reţinuţi la Constanța, acuzaţi că au furat mai multe aparate tip pay point. Valoarea prejudiciului ajunge la 50.000 de euro.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Constanța, cei opt bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, sunt acuzați că, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, au comis trei infracțiuni de furt calificat a unor aparate tip pay point din societăți comerciale de pe raza județului Constanța, patru infracțiuni de furt calificat având că obiect standuri de țigări de pe raza județelor Constanța, Vrancea și Ialomița, furt calificat și tentativă de furt calificat la 2 ferme din județul Constanța și o tentativă de furt calificat la un ATM din județul Tulcea.

De asemenea, polițiștii spun că există probe că bărbații ar fi comis alte 17 tentative de furt a unor aparate tip pay point de pe raza județelor Constanța, Tulcea, Ialomița, Bacău, Vrancea, Brăila, Giurgiu și Teleorman.

Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 50.000 de euro.

Polițiștii din cadrul IPJ Constanța au făcut, miercuri, 9 percheziții la domiciliile unor membri ai grupului infracțional organizat, atât pe raza județului Constanța, cât și a județelor limitrofe. În urma acestor percheziții au fost ridicate mai multe obiecte vestimentare, scule folosite la comiterea infracțiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, stații de emisie recepție, precum și autoturisme.

Cei opt bărbați au fost audiați miercuri și au primit ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, iar joi vor fi propuși instanței de judecată pentru a fi arestați preventiv pentru 30 de zile.

Acțiunea polițiștilor din cadrul IPJ Constanța a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni speciale și al Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.