Președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire în data de 31 ianuarie cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, una dintre teme fiind modificările aduse legilor Justiției, anunță Administrația Prezidențială.

„Vizita Președintelui României la Bruxelles are loc în urma invitației care i-a fost adresată, în luna decembrie 2017, de către Președintele Comisiei Europene. După întrevederea cu Jean-Claude Juncker, Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu membrii Colegiului Comisiei. Cu acest prilej, vor fi abordate subiecte legate de pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum şi teme de actualitate ale agendei europene vizând, în principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene. Pe agendă se vor afla și negocierile privind noul cadru financiar al UE post-2020, aprofundarea Uniunii Economice și Monetare, securitatea externă și internă a Uniunii și aspecte legate de relațiile externe ale Uniunii, cu accent pe procesul de extindere și vecinătatea estică”, anunță Administrația Prezidențială..

Sursa citată precizează că va fi discutată situația din România referitoare la modificările aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar și lupta împotriva corupției.

„Președintele Klaus Iohannis va sublinia, în cadrul întâlnirilor, angajamentul ferm al României de a contribui la consolidarea proiectului european, precum și atașamentul țării noastre la principiile și valorile pe care se bazează Uniunea. De asemenea, va arăta că Președinția României a Consiliului UE va avea o abordare echilibrată și obiectivă, în interesul Uniunii și al statelor membre, care să contribuie la avansarea procesului de integrare europeană”, se arată în comunicatul de presă..

Totodată, Iohannis se va întâlni şi cu preşedintele Consiliului European, domnul Donald Tusk.

La finalul vizitei la Bruxelles,Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Joseph Daul, Președintele grupului Partidul Popular European.