Rusia nu are obligaţia de a implementa sancţiuni impuse de Statele Unite ale Americii, nici măcar cele vizând Coreea de Nord, anunţă Ministerul rus de Externe.

„Noi aplicăm doar sancţiunile care sunt adoptate de Consiliul de Securitate ONU. Nu recunoaştem sancţiuni unilaterale adoptate de SUA, nu avem obligaţii internaţionale să le respectăm”, a declarat Igor Morgulov, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de agenţia RIA Novosti.

Igor Morgulov a afirmat că Rusia nu va expulza cetăţeni nord-coreeni care sunt vizaţi de sancţiuni americane, precizând însă că emisarul special american pentru Coreea de Nord a fost invitat în vizită la Moscova.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat recent Rusia că oferă resurse regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, încălcând astfel regimul internaţional de sancţiuni. „Rusia nu ne ajută deloc în criza cu regimul din Coreea de Nord. Cu ceea ce ne ajută China, Rusia ne refuză ajutorul. Cu alte cuvinte, Rusia compensează pentru reducerea ajutorului acordat de China”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Administraţia Vladimir Putin a reacţionat calificând „total lipsite de fundament” acuzaţiile preşedintelui SUA. În schimb, Moscova a cerut Administraţiei de la Washington să respecte rezoluţiile ONU.