Propunerea PSD pentru Ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a susținut vineri că nu el a fost cel care l-a convins pe liderul social-democrat, Liviu Dragnea, să îl accepte pentru a reveni la minister, ci a fost o decizie a Comitetului Executiv.

„N-a fost convins (Liviu Dragnea – n.r) în sensul de a discuta eu cu dânsul, nu l-am convins eu, a fost o decizie a CEx-ului, mă bucură foarte mult și mă onorează și țin foarte mult la a putea să demonstrez încă o dată că, dacă mi se acordă încrederea, pot să fac și lucruri foarte bune. Să știți că punctul de vedere nu am să mi-l schimb și, poate, unii vor fi surprinși de o schimbare de abordare, dar principiile am să mi le mențin și punctele de vedere”, a declarat Teodorovici.

În ceea ce privește miniștri care au probleme cu legea, Eugen Teodorovici a precizat că atâta timp cât nu există o hotărâre definitivă în acest sens, lucrul acesta trebuie explicat clar.

„Atâta timp cât asupra noastră nu există o decizie a instanței definitivă, sunt doar suspiciuni. Cât timp nu există o decizie definitivă, fiecare persoană se bucură de ceea ce trebuie. Atâta timp cât există dovezi clare și evidente de greșeli, din punctul meu de vedere cred că trebuie schimbate și legile justiției într-un mod mult mai bun, ca să nu se mai permită astfel de situații și, mai mult, nu pot să cred că o simplă suspiciune asupra unei persoane autonmat se va termina și cu o chestiune concretă”, a adăugat acesta.