Darth Vader („Star Wars”) a fost desemnat cel mai bun personaj negativ al tuturor timpurilor, potrivit unui top realizat de prestigioasa revistă britanică Empire, podiumul fiind completat de The Joker („The Dark Knight”), respectiv Loki („Avengers Assemble”), informează contactmusic.com.

Celebrul Lord Sith a debutat în „Star Wars: A New Hope” în 1977 și, de atunci, a devenit unul dintre cele mai populare, dar și temute personaje pe marele ecran.

Interpretat de David Prowse și beneficiind de vocea lui James Earl Jones în trilogia originală, personajul a mai avut apariții și în părțile I-III ale seriei, în „Rogue One: A Star Wars Story”, iar celebra sa mască a putut fi văzută și în „Star Wars: The Last Jedi”.

Darth Vader a ocupat locul al treilea în topul celor mai bune personaje negative realizat de Institutul de Film American, unde pe primul loc se află Hannibal Lecter, secondat de Norman Bates.

Deși este un personaj crud, Vader îi salvează viața fiului său, Luke Skywalker, pe care împăratul Palpatine voia să îl ucidă, și din acest motiv moare.

Topul 20 al celor mai bune personaje negative, realizat cu ajutorul cititorilor revistei Empire – cea mai citită publicație din Marea Britanie dedicată cinematografiei -, este următorul:

1. Darth Vader („Star Wars”)

2. The Joker („The Dark Knight”)

3. Loki („Avengers Assemble”)

4. Hans Gruber („Die Hard”)

5. Hannibal Lecter („Silence of the Lambs”)

6. Hans Landa („Inglorious Basterds”)

7. Kylo Ren („Star Wars: The Last Jedi”)

8. Anton Chigurh („No Country For Old Men”)

9. Voldemort („Harry Potter”)

10. The Alien („Alien”)

11. Gollum („Lord of the Rings”)

12. Sauron („Lord of the Rings”)

13. Sora Ratched/ Nurse Ratched („One Flew Over The Cuckoo”s Nest”)

14. Șeriful din Nottingham/ The Sheriff of Nottingham („Robin Hood: Prince of Thieves”)

15. Palpatine („Star Wars”)

16. Norman Bates („Psycho”)

17. Agentull Smith/ Agent Smith („The Matrix”)

18. Freddy Krueger („Nightmare on Elm Street”)

19. T-1000 („Terminator 2”)

20. Michael Myers („Halloween”)