Mai multe celebrități au purtat la Gala Premiilor Grammy 2018 un trandafir alb, în semn de protest față de hărțuirea sexuală și în semn de susținere față de mișcarea ”Time’s Up”, relatează The Hill.

Lady Gaga, Kelly Clarkson, Lana Del Rey și Jon Batiste se numără printre numele mari care au purtat trandafiri albi la Gala Premiilor Grammy 2018.

Mişcarea ”Time’s Up” a fost lansată la începutul acestui an și are scopul de a atrage atenţia asupra hărțuirii sexuale. Trandafirul alb a fost adoptat drept un simbol al campaniei, în semn de solidaritate față de victimele hărțuirii sexuale.

De asemenea, ”Time’s Up” a apărut ca o reacție la scandalurile de hărțuire sexuală care au planat asupra lumii divertismentului, în care au fost implicați, printre alții, Harvey Weinstein, Kevin Spacey sau Dustin Hoffman.

Albul a fost asociat în trecut cu lupta pentru egalitatea femeilor, provenind din perioada sufragetelor, o mişcare de emancipare a femeilor din Anglia de la începutul sec. al XX-lea. Acum, participanţii la Premiile Grammy din 2018 s-au mobilizat și au purtat trandafiri albi la ceremonie, ca o modalitate de a recunoaşte că hărţuirea sexuală şi abuzul apar în mai multe industrii, inclusiv în divertisment.