Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică seara, că liberalii vor vota, la vedere, împotriva învestirii guvernului Dăncilă și a făcut un apel către ceilalți deputați și senatori ”care mai au capul pe umeri și mai au un pic de sensibilitate față de soarta României” să procedeze la fel.

”Am decis în Biroul Politic Național împreună cu grupurile parlamentare că vom vota împotrivă, la vedere, la învestirea guvernului, deci nu vom vota acest guvern, că vom continua comunicarea, dialogul și încercarea de a convinge oricare parlamentar din actuala majoritate. Facem apel către parlamentarii minorităților și UDMR și, de asemenea, către parlamentarii care mai au capul pe umeri și mai au un pic de sensibilitate față de soarta României să voteze împotriva învestirii acestui guvern. Orice parlamentar din PSD care știe că Dragnea duce România în prăpastie, că Dragnea va duce PSD-ul spre prăbușire totală, dacă vrea să scape de Dragnea, acum este ocazia, acum este ceasul al doisprezecerea. ”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

El a mai spus că, o dată cu învestirea Guvernului Dăncilă, Liviu Dragnea va deveni premierul de facto și ”va tăia și va spânzura” în tot ceea ce înseamnă decizie guvernamentală.

”Sper că nimeni nu-și imaginează că Vasilica viorica Dăncilă va fi premierul acestei țări”, a mai spus Orban.

În opinia președintelui liberalilor, este inadmisibil să reduci la 30 de minite audierea unui ministru, motiv pentru care le-a cerut parlamentarilor PNL să nu accepte limitarea audierilor.

Orban a criticat încă o dată programul de guvernare asumat de Viorica Dăncilă, susținând că documentul ”pare că a fost scris la beție”.

”Nu sunt de acord cu dl Kelemen Hunor că este scris între două beri. Cred că este scris între 200 de whiskey, între a patra sută şi a cincea sută de whiskey. Pare un program scris la beţie sau un program scris la mişto într-o lipsă totală de respect şi într-o sfidare a cetăţeanului”, a spus Orban.

Ludovic Orban a argumentat că marea majoritate a măsurilor înscrise în noul program de guvernare sunt copy-paste după măsurile înscrise în vechiul program de guvernare, iar termenul de intrare în vigoare, cum este în cazul măsurilor fiscale şi al obiectivelor de investiţii, a fost amânat cu un an.

”Este o colecţie de inepţii şi un nou şir de minciuni gogonate care nu au în spate absolut niciun fel de fundament”, a conchis Orban.