Turcia va ”curăța” întreaga sa frontieră cu Siria, a declarat, duminică, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, indicând că operațiunea militară dusă împotriva kurzilor din provincia siriană Afrin ar putea fi extinsă, relatează agenția Anadolu.

”Pas cu pas, vom curăța întreaga frontieră”, a declarat Erdogan, la câteva ore după ce Armata turcă a anunțat că a cucerit Jebel Bursaya, un punct strategic important pentru ofensiva Turciei din Siria.

Săptămâna trecută, liderul de la Ankara a precizat că Turcea ar putea efectua operațiuni militară din Siria până în Irak, cu scopul de a elimina milițiile kurde din regiune.

Turcia a lansat operațiunea „Ramura de măslin” împotriva grupării YPG, pe 19 ianuarie.

Deși Ankara consideră că YPG este o grupare teroristă, militanții kurzi cooperează cu Statele Unite în lupta dusă împotriva organizației teroriste Stat Islamic.

Recep Tayyip Erdogan a promis într-un discurs că Turcia va „va continua lupta până când nu vor mai exista teroriști” în regiunile lor de frontieră.

Potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), zeci de militanţi kurzi şi insurgenţi sirieni proturci au fost ucişi în confruntările militare din nord-vestul Siriei.