Ministrul propus pentru Justiţie, Tudorel Toader, a precizat, duminică, referitor la abuzul în serviciu, că va comunica varianta care va pleca de la ministerul Justiţiei, el arătând că modificările propuse presupun, în mod evident, redefiniri ale conţinutului normativ.

Întrebat dacă ministerul Justiţiei are în lucru un nou proiect privind abuzul în serviciu, Toader a răspuns: „Nu e nevoie de un nou proiect pentru că e bun proiectul celălalt”.

„În primul rând, avem obligaţia de a modifica pe de o parte Codul penal, procedură penală, civil, orice lege din România pentru a le pune de acord cu deciziile de admitere sau interpretative ale CCR. Avem 2 decizii ale CCR cu privire la abuz, dar avem şi o Directivă europeană. Proiectul de lege va transpune Directiva pe de o parte şi cele două decizii ale CCR, pe de altă parte”, a spus Tudorel.

Întrebat dacă se va redefini abuzul în serviciu, Toader a spus: „Orice modificare de lege presupune o redefinire a conţinutului normativ. Nu poţi face modificarea unui paragraf, unui articol, unei alineat, fără implicit să-l redefineşti. Asta înseamnă modificare. (…) Varianta care va pleca de la ministerul Justiţiei vă voi comunica-o”.

Toader a făcut aceste declaraţii după ce a participat, duminică, la întâlnirea dintre miniştrii propuşi în Guvernul Dăncilă şi parlamentarii PSD-ALDE.