Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI) a publicat documente cu privire la rezultatul prelimar în cazul Mihail Lesin, un apropiat al președintelui Vladimir Putin care a fost găsit mort, în anul 2016, în camera sa de hotel, informează site-ul postului BBC.

Potrivit documentelor publicate de FBI, Mihail Lesin a murit din cauza unor lovituri puternice la cap, acesta având răni și în zona gâtului, a pieptului, a membrelor inferioare și exteriore.

Acesta s-a cazat, pe 2 noiembrie 2015, la hotelul Four Season din Washington.

În dimineața de 4 noiembrie, după ce ar fi consumat o cantitate mare de alcool, Lesin a părăsit hotelul Four Season fără a anunța, urmând să se cazeze la hotelul Dupont Circle, aflat la o distanță de doar 1,9 kilometri față de locația sa inițială.

Deși acesta ar fi murit în urma unor răni multiple, examinatorul medical a declarat că nu există dovezi care să indice că ar fi vorba de o crimă.

„Ca rezultat al invetigației de aproape un an, examinatorul medical din districtul Columbia, a schimbat maniera morții domnului Lesin, din ‘nedeterminată’ în ‘accidentală’, fiind vorba și de o intoxicație cu o cantitate mare de etanol. Investigația este închisă”, arată un comunicat comun al Departamentului de Politie Metropolitana și al Procuraturii districtului Columbia.

Conform înregistrărilor camerelor de supraveghere a hotelului Dupont Circle, primite de FBI, Mihail Lesin a ajuns în camera sa pe 4 noiembrie 2015, la ora locală 10:48 dimineața, de unde nu a plecat până a doua zi, când a fost găsit mort.

Înregistrările ar mai fi arătat că acesta se afla singur în camera sa de hotel, mai adăugă documentele publicate de FBI.

Potrivit site-ului publicației Daily Mail, Mihail Lesin ar fi trebuit să aibă o întrevedere cu oficialii Departamentului de Justiție.

„Tot ce vă pot spune este că nu e nicio persoană în Birou care să considere că acest indivit a băut prea mult, a căzut și a murit. Toată lumea crede că a fost ucis și că Putin, sau Kremlinul se află în spatele incidentului”, a declarat un agent care nu a fost direct implicat în anchetă, dar care ar fi primit aceste informații de la un coleg, relatează Daily Mail și BuzzFeed.

Lesin, ministru al presei în perioada 1999-2004, a fost acuzat de cenzurarea presei independente ruse. El a devenit șeful holdingului Gazprom-Media în 2013, de unde a demisionat un an mai târziu, și este creditat ca fiind cel care a creat Russia Today, un post de ştiri în limba engleză, controlat de Guvernul rus.