Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că George Maior, Florian Coldea și generalul SRI Dumitru Dumbravă sunt câțiva dintre ”capii Sistemului paralel de putere” și a afirmat că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, minte, devenind ”un fel de Pinochio”.

”Capii Sistemului au fost Maior, Coldea, care au în continuare influență… Maior e ambasador în SUA, dl. Coldea predă lecții despre rolul instituțiilor de intelligence în stat. Dacă ăsta e rolul pe care îl predă, atunci e clar că studenţii lui Coldea sunt vaccinaţi impropriu. Stimabila conducătoare a DNA care face vânătoare de oameni. Ăștia sunt cei care au luat deciziile, cei care erau într-o frăţie remarcabilă în noaptea alegerilor din 2009. Nu asta e lista completă. Sunt și alții pe care nu îi vedem. Generalul Dumbravă de la SRI care dădea consultanţă judecătorilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la RTV.

El s-a referit și la ultimul interviu acordat de Laura Codruța Kovesi.

”Mă uitam acum la ea cum i s-a înroşit nasul, cum a devenit un fel de Pinochio. În ședința aia celebră de bilanț vă aduceți amine ce spune? <Scoateți repede niște dosare ale unor oameni politic ca să luăm presiunea de pe noi>. Ce, ăia de la Inspecţia Judiciară sunt nebuni, sunt chiori, sunt orbi? Sistemul paralel de putere a acaparat puterea și nu vrea să o piardă. Nu vrea să o piardă din teama că va trebui să dea socoteală pentru fărădelegile pe care le-au făcut. Să nu creadă că rămân nepedepsiţi! Nu se poate să îţi baţi joc de drepturile şi libertăţile oamenilor! Nu se poate să arestezi pe cine vrei. Cazul Negulescu, din păcate, nu e singular”, a mai spus Tăriceanu.