David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a afirmat, joi, că toate prognozele despre economia britanică de după referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană s-au dovedit a fi eronate, relatează site-ul agenției de presă Reuters.

În cadrul unui discurs susținut în fața Parlamentului de la Londra, Davis a precizat că toate organizațiile care au făcut prognoze despre economia britanică de după referendumul din 2016 au fost eronate. În plus, adjunctul lui Davis, Steve Baker, a sugerat chiar că oficiali guvernamentali au elaborat intenţionat modele economice negative pentru a influenţa politica legată de Brexit.

”Toate prognozele privind performanţa economiei britanice de după referendum, de orice mare organizaţie ar fi fost ele elaborate, bănci, organizaţii guvernamentale sau chiar internaţionale, s-au dovedit a fi eronate”, a declarat Davis.

De asemenea, Davis a susținut că Marea Britanie va solicita dreptul de încheia noi acorduri comerciale în perioada de tranziție în relația cu UE post-Brexit.

”Principalul domeniu pentru mine (…) este chestiunea dreptului nostru de a semna acorduri comerciale în timpul perioadei de tranziție, astfel încât să le putem introduce în vigoare imediat după ieșirea noastră”, a mai spus ministrul britanic pentru Brexit.