Rebeli sirieni au anunțat că au doborât, sâmbătă, un avion de vânătoare rusesc în nordul-vestul Siriei, precizând că au capturat și pilotul, informează site-ul cotidianului Haaretz, menționând că Moscova nu a comentat încă informațiile.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis că avionul de vânătoare a fost doborât în apropierea orașului Sarqeb, localitatea controlată de rebeli pe care trupele siriene încearcă să o ocupe cu sprijin aerian din partea Rusiei.

Informațiile privind doborârea aeronavei nu au fost comentate de Moscova.

Rami Abdurrahman, șeful OSDO, a declarat că este posibil ca avionul să aparțină aviației ruse, adăugând că pilotul s-a catapultat și a aterizat în viața, fiind luat prizonier.

Centrul Media Alep, o organizația a opoziției siriene, a anunțat că avionul doborât este un aparat de fabricație rusească de tip Su-25, însă nu a precizat dacă aeronava aparținea aviației ruse sau celei siriene.

Forțele guvernamentale siriene au lansat la finalul lunii decembrie o ofensivă majoră în provincia Idlib din nord-vestul țării.

Nu există informații despre ce grupare insurgentă a doborât avionul și capturat pilotul, însă în zonă sunt active și mai multe grupări radicale, inclusiv Hayat Tahrir al-Sham, un grup islamist care are legături cu rețeaua teroristă Al-Qaida.