Muzeul Ţăranului Român va sărbători, luni, împlinirea a 28 de ani de la re-fondare, printr-un eveniment de la care nu vor lipsi poveştile, cărţile şi muzica.

Programul va include o expoziţie, o lansare de carte şi un concert.

„Pe 5 februarie 1990 se re-fonda Muzeul de la Şosea având o nouă titulatură – Muzeul Ţăranului Român. Recunoaşterea pe care a câştigat-o se datorează viziunii fondatorului său, Horia Bernea, fiind singurul muzeu de autor din România şi un loc favorabil individualităţilor. De asemenea, este unul din puţinele muzee din ţară al cărui patrimoniu imaterial este re-vizitat şi re-interpretat în proiectele artistice ale unora dintre specialiştii săi.” – comunicat de presă al MȚR

În continuarea comunicatului, se arată: „De la ora 17.00, începem prin a le descoperi celor mici lumea expoziţiei «Cu Tenda», iar apoi ne strângem în cort pentru a-l asculta pe papu Yioryi. «Cu Tenda» este un proiect european care explorează culturile din sud-estul european, cu un accent pe cultura comunităţilor aromâne, continuând demersurile iniţiate de Irina Nicolau la începutul anilor 2000. De la ora 19.00, la Clubul Ţăranului, aflăm de la Călin Torsan (Secţia Educaţie muzeală) cum se scrie o carte despre fluiere şi ascultăm cum se cântă o carte despre om – altfel spus, lansăm cartea «Omul cu fluier». De la ora 20.00, la Clubul Ţăranului, avem «Trei parale» în concert. «Trei parale» este un grup bucureştean de muzică tradiţională cunoscut datorită proiectelor sale revivaliste dedicate muzicilor urbane de secol XIX și repertoriului pastoral românesc.”

Tot luni va fi lansat și „Muzeul (in)vizibil” care va prezenta scurte exerciţii de memorie, imaginaţie şi creativitate, materiale video prin care instituţia poate fi alături de vizitatorii săi virtuali.