Preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, a precizat, luni, după o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior din Ungaria, Péter Szijjártó, că România este interesată de aprofundarea cooperării sectoriale, îndeosebi în domenii precum energia sau infrastructura.

„Suntem angajați în consolidarea și aprofundarea relației bilaterale, în baza Parteneriatului Strategic româno-ungar. În cadrul întâlnirii cu domnul Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe și comerțului exterior din Ungaria, am subliniat importanța dezvoltării, în continuare, a cooperării economice, având în vedere că România și Ungaria sunt, în mod reciproc, parteneri comerciali semnificativi. Suntem interesați de aprofundarea cooperării sectoriale, în baza proiectelor realizate sau în curs de derulare, îndeosebi în domenii precum energia sau infrastructura, precum și pentru identificarea de noi oportunități de cooperare și pentru creșterea investițiilor în aceste sectoare”, a precizat Dragnea, într-o postare pe Facebook.

Dragnea a precizat, totodată, că cele două state trebuie să continue abordarea „constructivă” şi „partenerială” a tuturor temelor de interes de către ambele părţi.

„Am reiterat că România a fost, în mod constant, un factor de stabilitate regională, iar linia noastră de poziționare de-a lungul timpului ne-a confirmat că numai prin dialog și preocupare reală pentru buna vecinătate, pot fi gestionate cu succes orice evoluții în parcursul nostru bilateral”, a mai precizat Dragnea.