Simona Halep a mărturisit că operaţia de micşorare a sânilor pe care a făcut-o în 2009 a fost cea mai importantă mişcare a sa pentru a ajunge lider mondial în tenis. Pe lângă intervenţia chirurgicală, sportiva în vârstă de 26 de ani a identifcat încă două momente care i-au schimbat viaţa sportivă.

„Pentru cariera sportivă, cu siguranță prima mișcare a fost la 14 ani, când am început să cred și să îmi doresc să ajung jucătoare de tenis profesionist. După aceea, mutarea la București, pe la 16-17 ani și, bineînțeles, operația (n.r. – la sâni) – care a fost poate cel mai important lucru pe care l-am făcut ca să pot să ajung atât de sus în tenis. A fost singura operaţie pe care am făcut-o”, a spus Halep, la ProTV.

Simona Halep a ocupat timp de 16 săptămâni poziţia de lider în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis. De-a lungul carierei, constănţeanca a jucat trei finale de Grand Slam, două dintre ele la Roland Garros, în 2014 şi 2017, şi una în acest an la Australian Open, însă le-a pierdut.