Compania Lucasfilm a anunțat că va produce o nouă serie de filme din universul „Star Wars” care va fi realizată de echipa de scenariști și producători a serialului fantasy cult „Game of Thrones”, transmite AFP.

David Benioff și D.B. Weiss, creatorii serialului de succes produs de HBO, vor scrie și vor produce noi filme „Star Wars”, numărul acestora nefiind precizat.

Intriga va fi una nouă, fără legătură cu aventurile lui Luke Skywalker și dinastia cavalerilor Jedi, prezentate pe parcursul a trei trilogii, și nici cu subiectul unei alte serii de trei filme pe care Disney a anunțat-o la începutul lunii noiembrie 2017.

Benioff și Weiss vor începe lucrul la noul proiect după ce vor încheia munca la ultimul sezon al serialului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”.

Bob Iger, șeful Disney, compania de care aparține Lucasfilm, a spus că saga „Star Wars” a depășit așteptările grupului, din 2012, de când a cumpărat casa de producție înființată de George Lucas.

„Star Wars” a devenit una dintre francizele cele mai rentabile și populare din istoria cinematografiei.

Primele două filme din cea mai recentă trilogie, „Star Wars: Trezirea Forței/ Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” (2015) și „Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi” (2017), au obținut cele mai mari încasări din toată seria, 2 miliarde de dolari, respectiv 1,3 miliarde de dolari la nivel mondial.

„Rogue One: O poveste Star Wars/ Rogue One: A Star Wars Story” (2016), primul film dintr-o serie spin off (inspirată de franciza originală), a avut încasări de 1 miliard de dolari, un semn bun pentru continuarea acestuia, „Solo: O Poveste Star Wars/ Solo: A Star Wars Story”, care va fi lansată în luna mai și va povesti tinerețea lui Han Solo.

Ultimele șase episoade din ultimul sezon al serialului TV „Game of Thrones” vor fi difuzate anul viitor.

Serialul TV „Game of Thrones” este celebru pentru scenele de un erotism debordant și cele sângeroase, în timp ce franciza „Star Wars” este mai puțin explicită privind sexul și violența.

Unii critici văd în acest anunț și o dovadă în plus a lipsei de femei și realizatori provenind din minorități etnice în spatele camerelor de filmat folosite la realizarea francizei „Star Wars”, deși filmele se bucură de o distribuție mixtă relativ echilibrată.

Anunțul a fost făcut în paralel cu publicarea primelor rezultate ale Disney de când grupul a anunțat că va achiziționa acțiunile în cinema și televiziune ale companiei rivale Fox, pentru 52 de miliarde de dolari. Pe ultimul trimestru al anului 2017, beneficiul net a crescut cu 78,4%, la 4,42 miliarde de dolari, în principal grație unor modificări fiscale puse recent în aplicare în SUA.