Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, vineri, că nu crede că se poate evita înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară privind situaţia de la SPP, el arătând că la SPP sunt lucruri „mult mai grave” decât se bănuia.

„Nu cred că putem evita o comisie de anchetă parlamentară (privind SPP, n.r.). L-am văzut pe domnul Vela că se agită să facă ceva acolo, un fel de audiere, să-l acopere pe domnul Pahonţu. Cred că trebuie făcută o comisie de anchetă parlamentară. (…) Aşteptăm să se mai strângă lucuri”, a spus Dragnea.

El l-a criticat pe liberalul Marcel Vela, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, acuzându-l că îl „apără” pe directorul SPP, Lucian Pahonţu.

„O să merg (la Comisia de Apărare, n.r.), sunt curios că văd ce întreabă domnul Vela. Nu-l întreabă pe Pahonţu? Dar cine e domnul Vela? Comisia de Apărare e Comisie de anchetă? Comisia de apărare a lui Pahonţu – acolo e preşedinte Vela”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, e de acord cu această comisie de anchetă privind SPP, Dragnea a răspuns: „Cred că da, eu ştiu?”.

„V-am spus că eu cred că nu avem cum să evităm această comisie pentru că încep să apară din ce în ce mai multe lucruri. Deci cred că trebuie să le lămurim pentru că se pare că acolo sunt lucruri mult mai grave decât bănuiam noi”, a conchis Dragnea.