fbpx

România a învins Canada şi merge în barajul pentru Grupa Mondială I a FedCup

spot_imgspot_img

România a câştigat partida disputată împotriva Canadei, în turul I al Grupei Mondiale II din FED Cup, cu scorul de 3-0 şi s-a calificat în barajul pentru Grupa Mondială I. Irina Begu a adus punctul decisiv, duminică, printr-o victorie clară împotriva numărului 319 WTA, Katherine Sebov.

România îşi va afla adversara pe care o va înfrunta în luna aprilie în urma unei trageri la sorţi care va avea loc luni.

Irina Begu a închis confruntarea România – Canada cu o evoluţie sigură. Bucureşteanca a pus stăpânire pe joc din primul game, hărţuind serviciul fragil al unei adversare înalte, dar care nu valorifică acest lucru pe lansare. Sportiva pregătită de Artemon Apostu Efremov a sprintat pe tabelă spre un 4-0 sugestiv pentru raportul de forţe din teren, cu două break-uri şi o evoluţie aproape perfectă pe serviciu, cu un singur punct pierdut – susţinută de un procentaj uriaş la prima minge. Primul set ar fi putut aluneca lin spre un 6-0, Irina având mingi consecutive pentru un al treilea break. Având avantaj net în punctele cele mai scurte, Irina a apăsat prea mult returul, în faţa unei jucătoare care deja căuta să câştige secunde înainte de serviciu, nu puncte. Avertizată de arbitru, Sebov a profitat totuşi, a punctat pe tabelă şi, întrerupând seria Irinei, a deschis o etapă a jocului în care s-a mers cap la cap. Jucătoarea numărul unu în echipa lui Florin Segărceanu pentru această confruntare a încheiat setul întâi fără să fi avut de înfruntat vreo minge de break şi cu un raport net favorabil în ceea ce priveşte loviturile câştigătoare (7-1).

Begu a reluat şarja ofensivă în start de set doi: a luat din nou avantaj psihologic de un break de la primul joc. Nu avea să fie însă break-ul decisiv, pentru că, aşa cum s-a întâmplat şi în setul doi al duelului de sâmbătă cu Bianca Andreescu, Irina şi-a pierdut concentrarea preţ de câteva minute: cu două duble greşeli-cadou, Sebov a egalat scorul la 3. Bucuria în tabăra Canadei a durat puţin de această dată, pentru că Irina a reacţionat extrem de prompt, a ridicat imediat nivelul şi şi-a trecut în cont al patrulea break în meci, unul care a decis practic soarta partidei. Begu nu a mai cedat punct pe serviciu până la final de meci şi a dat start sărbătorii în tabăra României.

spot_imgspot_img

Ultimele articole

Articole similare

spot_imgspot_img