Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, referitor la mărturiile Mihaiela Iorga, procuror DNA, potrivit cărora a fost avertizată să nu lupte cu sistemul., că acestea sunt dovezi în plus ale existenței statului paralel.

„S-a vorbit de amenințări din partea unei doamne de la Inspecția Judiciară. Cred că a pronunțat un cuvânt <<Nu te pune cu sistemul>>. Noi am adoptat o rezoluție și tot apar dovezi ale existenței acestui sistem, stat paralel. E o mafie care vrea să dețină puterea”, a declarat, luni, președintele PSD, Liviu Dragnea.

Reacția vine ca urmare a afirmațiilor procurlorului Mihaiela Iorga. Aceasta spune că a fost amenințată de Elena Rădescu, inspectoarea care a condus echipa de control care a verificat managementul DNA, care i-ar fi spus că are un copil de crescut și să nu forțeze „dragostea cu DNA” sau o luptă cu sistemul

„Cred că cele mai șocante amenințări le-am primit în sediul Inspecției Judiciare, de la inspectoarea Elena Rădescu. Am fost audiată de dânsa în cadrul cercetării disciplinare. Nu a interesat faptele care făceau obiectul cercetării. Doamna inspector m-a întrebat de ce insist dragostea cu forța cu DNA. Am întrebat de ce a ajuns la aceatsă concluzie. (…) Am primit amenințări că nu trebuie să mă lupt cu sistemul, cu doamna procuror șef”, a declarat procurorul Mihaiela Iorga, la Antena 3.

Mihaiela Iorga a mai declarat, într-un interviu pentru Antena 3, că Laura Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca să o întrebe dacă nu ar putea să „iasă” cu un dosar al unui fost ministru ce urma să fie numit premier, pentru că acesta din urmă ar fi numit-o pe Dana Gîrbovan ministru al Justiției, ceea ce reprezenta un dezastru pentru DNA.

„Solicitarea să se facă repede un dosar, asta este o imixtiune nelegală nepermisă, foarte gravă. Încercam să îmi aduc aminte cine mai apăruse la televizor, am o bănuială dar nu pot să spun. Cred că era vorba de nominalizarea de după moțiunea la adresa lui Grindeanu. (…) Mi-a arătat o atitudine față de o doamnă respectabilă, președinta UNJR, care în toate aparițiile publice mi s-a părut foarte echilibrată”, a reacționat Liviu Dragnea.

Întrebat când a fost pusă în discuție nominalizarea Danei Gârbovan, șefa UNJR, la ministerul de Justiție, liderul PSD a afirmat că a fost o singură discuție, după demisia lui Florin Iordache, dar la acea vreme Sorin Grindeanu l-a informat că Dana Gârbovan vrea să rămână în magistratură.