Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că în perioada 20-12 februarie va avea, la Bruxelles, discuţii cu președintele Comisiei Europene şi cu președintele Parlamentului European, cu care va discuta inclusiv despre dezbaterea pe tema Justiţiei, de săptămâna trecută, din PE.

Solicitată să comenteze dezbaterea de săptămâna trecută, din PE, referitoare la Justiţie, Dăncilă a răspuns: „Acolo este o problemă vizibilă cu ochiul liber. Am fost europarlamentar 9 ani, știu că există anumiți oameni care dezinformează”.

„Pentru mine, cel mai neplăcut lucru, un lucru pe care l-am menționat și când mi-am desfășurat activitatea ca europarlamentar, este faptul că ducem de fiecare dată România ca să fie în discuția celorlalte state membre”, a adăugat Dăncilă.

Ea a menţionat că nu a fost prezentă la acea dezbatere întrucât nu a fost invitată.

„Nu am fost invitată. O să merg la Bruxelles în 20 și 21 luna aceasta şi voi avea discuții cu președintele Comisiei Europene, cu președintele Parlamentului European, și voi face referire și la acest aspect, pentru că, după părarea mea, domnul Tudorel Toader trebuia să fie lăsat să vorbească și să dea toate detaliile”, a spus Dăncilă.

Ea a arătat că Toader este membru al Comisiei de la Veneția și, fiind foarte pregătit, putea răspunde tuturor îngrijorărilor venite de la Bruxelles.

„A fost o dezbatere în care unii oameni încercau să-și apere țara și unii oameni încercau să arunce cu noroi, cum au făcut de-a lungul anilor. Mi-ar fi plăcut o discuție punctuală și nu ar fi apărut aceste bătăi români contra români”, a mai spus Dăncilă.