Festivalul de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, organizat de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, va avea loc între 24 şi 28 februarie, pe scena Ateneului Român.

Ambasadorul SUA În România Hans Klemm, scriitorul şi istoricul francez Thierry Wolton și cardiologul Martin S. Martin sunt doar câteva dintre personalităţile care vor susţine conferinţe şi care vor dialoga cu câte o personalitate din România.

Unde se află şi încotro se îndreaptă lumea în care trăim, fi e că e vorba de România centenarului Marii Uniri, de o Europă în căutare de noi repere sau de starea omenirii la început de secol XXI?

La această întrebare vor încerca să răspundă, în scenariul primei ediţii, invitaţi din Statele Unite, Franţa, Austria, Elveţia şi Olanda. O vor face din perspectiva istoriei, a geo-politicii, a fi zicii, a ştiinţelor medicale, a istoriei artei etc.

Prima conferinţă va avea loc sâmbătă, 24 februarie, de la ora 11.30, după evenimentul de deschidere, când vor lua cuvântul Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu. Intitulată „Răspunsul fizicii”, aceasta va fi susţinută de fizicianul Cristian Presură.

Evenimentul va marca aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române şi Centenarul României.