fbpx

Fost adjunct IPJ Prahova: Onea şi Negulescu m-au sunat pentru a interveni în favoarea unor persoane

spot_imgspot_img

Fostul adjunct al IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, anchetat de şeful DNA Ploieşti pentru cercetare abuzivă, susţine că cei doi magistraţi, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, i-ar fi cerut favorizarea unor persoane în perioada în care făcea parte din conducerea Inspectoratului.

Adrian Rădulescu a fost reţinut şi arestat preventiv în dosarul în care este anchetat pentru cercetare abuzivă, acesta susţinând că motivul real al investigaţiilor îndreptate împotriva sa este că verifica ” o grupare infracţională din care făcea parte şi Mircea Negulescu”.

„Sunt sesizări, informări de ani de zile. Erau informaţi şefii poliţiei, şefii DGA, procurorul general al României, conducerea DNA. (..) Se urmărea la momentul respectiv, cu ocazia acestui dosar, şi obţinerea unor mărturii importante împotriva unor anumite persoane. Eu am fost forţat, supus unor suferinţe psihice, inclusiv ameninţat cu copilul, pentru a declara lucruri neadevărate. Într-un dosar, una dintre ţinte era procurorul general al României de la vremea aceea, Tiberiu Niţu”, a declarat Rădulescu la Antena 3.

„Am probe directe, martori, „suspiciuni de săvârşirea unor infracţiuni”. Domnul Onea cu Negulescu m-au sunat pentru a interveni în favoarea unor persoane când eram adjunct al şefului IPJ Prahova. Tot ce vă spun se şte la nivel de conducere a Parchetului General şi DNA. Sunt sesizări de ani de zile. Veneau subordonaţi şi îmi spuneau ce infracţiuni comite acest Negulescu. Divulga date din dosare, anunţa persoane vis-a-vis de percheziţii, astea sunt probate. Beneficia de anumite avantaje, ştiu şi eu persoane care îl plăteau. Din ce cunosc eu, au fost persoane scoase din arest care făcuseră plângere împotriva lui Negulescu să zică că nu ei le-au făcut. Sunt denunţuri împotriva lui Negulescu”, a completat fostul adjunct al IPJ Prahova.

Vlad Cosma a prezentat, duminică, unele înregistrări, acuzând că procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice acte, probe care ar fi fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiţă. DNA a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că fostul deputat a prezentat denaturat situația

spot_imgspot_img

Ultimele articole

Articole similare

spot_imgspot_img