Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, miercuri, referitor la conduita lui Mircea Negulescu, procurorul înregistrat de mai mulți martori și incuplați, că în momentul în care acesta a venit la DNA, toamna anului 2015, nu era vizat de nicio cercetare.

Am luat măsuri și înainte, deși nu pot să fiu prezentă cu fiecare procuror DNA după-amiază acasă, când vorbește cu denunțătorii la tel, am luat măsuri și când s-a întâmplat un astfel de incident. (..) Nu e normal ca un incident izolat sau un procuror care nu a realizat că trebuie să aibă o altă atitudine, să distrugă munca procurorilor. În momentul în care Negulescu și-a început activitatea în DNA, avea o vechime de 20 de ani în magistratură, ceea ce înseamnă că 20 de ani a fost verificat și de șefii ierarhici și de Inspecția Judiciară și la momentul la care a început activitatea la DNA nu era nicio cercetare în curs și nu am primit nicio sesizare privind conduita sa, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Procurorul șef al DNA a precizat că nu e normal ca un incident izolat sau un „procuror care nu a realizat că trebuie să aibă o altă atitudine să distrugă munca altor anchetatori”.

„Nu am avut nicio discuție cu Mircea Negulescu și Vlad Cosma despre modul de anchetă. Această speculație apare într-o înregistrare făcută probabil în sediul PCA Ploiești, la un moment la care procurorul Negulescu nu era procuror în DNA, nu îl cunoșteam, nu puteam să am o discuție cu acesta”, a mai spus Kovesi.

 

Vezi si: Kovesi: Nu se falsifică probe în DNA. Acest atac este despre îngenuncherea statului român (UPDATE)

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a declarat, miercuri, că DNA a acționat conform legii, nefiind falsificate probe, susținând că informațiile din ultima perioadă reprezinta un atac care vizează îngenuncherea statului român și umilirea societății.

„Tot timpul am respecat legea, nu se falsifică probe în DNA, pentru oricine încalcă legea se iau măsurile legale. Nu cred că acest atac este întâmplator. Asistăm la un festival disperat al inculpaților, în care persoane trimise în judecată, condamnate, spun părți de adevăr. Nu e vorba de Kovesi sau procurorul șef al DNA. DNA nu este un om, este o instituție și cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care și-au făcut treaba în ultimii ani și vizează îngenuncherea statului român, umilirea societății. De ce suntem atacați? Că ne-am făcut treaba. Justiția este într-un asalt de peste un an de zile. Dacă ne uităm cine atacă, vedem inculpați condamnați, trimiși în judecată, oameni care au bani, resurse, posibilități și doresc decredibilizarea actului de justiție. Azi, se pare că nu e atât de grav dacă ești acuzat sau condamnat”, a spus Kovesi.