O vulpe polară care a evadat, în noaptea de marţi spre miercuri de la Microrezervația Constanța, a fost capturată după ce, timp de câteva ore, s-a plimbat prin oraș, animalul fiind dus înapoi în padocul din care scăpase.

Incidentul a fost semnalat de către reprezentanții Microrezervației care, printr-o postare pe o rețea de socializare, au cerut ajutorul populației pentru găsirea vulpii.

”Azi noapte, una dintre vulpile polare rezidente a evadat din Microrezervaţia Constanţa. Ultima dată a fost văzută în jurul orelor 05.30 în zona Dacia. Orice informație primită de la voi este prețioasă. E nepericuloasă, blândă, dar bineînțeles speriată”, a fost mesajul postat de angajați.

Aceștia au povestit că vulpea a reușit să scape cândva în timpul nopții, iar prima oară a fost văzută de un echipaj de Jandarmerie în zona Soveja.

”Am primit pe la patru și jumătate apel de la ISU si Jandarmerie cum că a fost văzută vulpea în zona Suceava. S-a dus echipaj acolo, dar nu au mai găsit animalul. Au pregătit materiale necesare și au așteptat apoi următorul apel”, au spus ei.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 10.00, animalul a fost văzut în zona Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, instituție aflată la aproximativ patru kilometri de rezervația din care fugise.

”Mulțumim Inspectoratului de Poliție Constanța, vulpea a fost identificată de dumnealor în zona Casa de Cultură și echipa mobilă de îngrijitori de la Microrezervație a reușit s-o prindă”, au anunțat reprezentanții instituției.

Vulpea a fost adusă la microrezervație și, împreună cu perechea ei, au fost mutate într-un alt țarc, pentru a evita o altă evadare.

Urmează să fie refăcut țarcul în care erau până acum, iar apoi ele se vor putea întoarce ”acasă”.