Ziua Îndrăgostiților a fost marcată, miercuri, de tinerii din Bistriţa şi Suceava, cu trageri cu arme de foc în poligon, concerte caritabile şi vizite la muzee şi în Cetatea de Scaun a Sucevei, transmite corespondentul Mediafax.

De Valentine’s Day bărbații din Bistriţa au fost provocaţi de proprietarii unui poligon de tir să îşi aducă iubitele să înveţe să tragă cu arma, un ONG a organizat un concert caritabil pentru nevoiaşi, iar la Suceava cuplurile de îndrăgostiţi au fost invitate să celebreze iubirea la Muzeul Bucovinei unde au fost întâmpinaţi cu inimioare personalizate.

Cea mai inedită provocare pentru a marca Ziua Îndrăgostiților la Bistrița a venit din partea proprietarilor unui club de tir care le-a propus domnilor să își surprindă partenerele cu un eveniment ieșit din tiparele clasice ale romatismului acestei zile și să le ducă la poligon pentru a învăța să tragă cu arma.

Proprietarii poligonului au anunţat că “toate doamnele şi domnişoarele însoțite de partener, pot trage gratuit 10 cartuşe cu pistolul, iar cele neînsoțite de partener, 20 de cartuşe, la fel de gratuite”, iar doritorii nu s-au lăsat aşteptaţi.

“Oferta a fost foarte bine primită, s-au făcut programări şi din partea cuplurilor şi din partea domişoarelor sigure” a declarat, pentru MEDIAFAX, proprietarul clubului, Septimiu Secoban.

Domnișoarele şi doamnele, fie singure, fie împreună cu partenerul au profitat de oferta clubului şi au învăţat de Ziua Îndrăgostiților să tragă cu arma.
“Mi s-a părut foarte interesantă oferta. Nu am tras niciodată cu o armă de foc şi am venit cu prietena mea să învăţăm. Am avut emoţii dar nu a fost aşa greu cum am crezut”, a povestit Cristina, una dintre tinerele care au trecut pragul poligonului.

Alex şi Ligia au fost primii care au profitat de oferta clubului:

“Noi suntem mai diferiţi din fire şi suntem pasionaţi de sporturile extreme, lupte, aşa că am venit şi aici. Nu am mai fost la tir până acum”, a povestit Alex, care recunoaşte că el a fost cel care a văzut oferta şi a decis să profite de ea.

Ioana şi Ovidiu sunt căsătoriţi de cinci luni şi ideea de a profita de oferta clubului de tir a venit din partea doamnei.

“Ni s-a părut o chestie foarte interesantă şi am zis să profităm de ea. A fost ideea ei să venim, eu sunt o fire mai paşnică“, a spus Ovidiu.

“Suntem căsătoriţi numai de cinci luni, încă nu simt nevoia să îl împuşc, dar a fost interesant. Nu am mai fost niciodată la poligon, nu am mai tras niciodată cu arma şi am zis să venim să vedem cum e şi dacă mai place, să mai venim”, a spus și Ioana.

Tinerii din Bistriţa pot opta şi pentru a participa la un concert caritabil, organizat de un ONG din oraş la Sinagoga Bistrița, preţul biletului fiind de 5 lei iar banii strânși vor fi donați unei cauze nobile.

La Suceava, reprezentanţii Muzeul Bucovinei a invitat cuplurile să celebreze iubirea la muzeu. Cuplurile au primit inimioare personalizate la Muzeului de Istorie, în Cetatea de Scaun a Sucevei, la

Muzeul Satului Bucovinean şi la Muzeul de Ştiinţele Naturii, inimioare cu care pot vota obiectul, vitrina sau sala care le-a plăcut cel mai mult.