Cel puțin șase persoane au fost rănite în urma unui presupus atac cu arme chimice comis de armata turcă în regiunea Afrin din nordul Siriei, potrivit forțele kurde siriene și Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează agenția de știri Reuters.

Informațiile nu au fost pentru moment comentate de Ankara, care anterior a respins acuzațiile privind atacarea civililor în cursul operațiunii turce în regiunea Afrin.

Birusk Hasaka, miliția kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG), a declarat că forțele turce au bombardat un sat din nord-vestul Siriei, în apropierea frontierei cu Turcia. În urma atacului, șase persoane au acuzat probleme de respirație și alte simptome specifice unui atac cu gaze.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunțat că forțele turce și insurgenții sirieni aliați cu Ankara au bombardat un sat din regiunea Afrin. Surse medicale locale citate de OSDO au relatat că șase persoane au prezentat dificultăți în a respira și pupile dilatate, simptome care indică un posibil atac cu gaze.

Agenția publică siriană de știri SANA, citând un doctor de la spitalul din Afrin, a transmis că șase persoane au avut dificultăți în a respira după un bombardament efectuat de forțele turce.

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanșat o ofensivă antikurdă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene și terestre în provincia Afrin.

Ankara consideră grupările kurde siriene susţinute de Statele Unite drept aliate cu mișcarea insurgentă separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizație considerată teroristă de Turcia, SUA și UE.