Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, marţi, că este în continuare nemulţumit de componenta economică a parteneriatului strategic cu SUA, el apreciind că aceasta este foarte puţin dezvoltată faţă de componentele militară şi de securitate.

Întrebat ce a discutat marţi cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, Dragnea a răspuns: „Am discutat despre dezvoltarea componentei economice a parteneriatului strategic pentru că eu sunt în continuare nemulţumit de faptul că în cadrul acestui parteneriat strategic cu SUA – foarte important pentru România, vital pentru România – este dezvoltată în ultimul an foarte bine componenta militară şi de securitate naţională – ceea ce este foarte bine pentru noi – dar este foarte puţin dezvoltată componenta economică”.

El a subliniat faptul că, din păcate, în cadrul acestui parteneriat, România nu a câştigat din punct de vedere economic atât cât ar fi putut să câştige.

„Sunt alte ţări care au câştigat mai mult – componenta investiţională din partea unor companii americane. Asta a fost principala temă de discuţie”, a subliniat Dragnea.

El a arătat că a discutat cu ambasadorul american şi despre situaţia din cadrul NATO şi despre discuţiile care au avut loc la Munchen, la întâlnirea NATO, precum şi despre angajamentul României de a dezvolta parteneriatul pe industria de apărare, subliniind dorinţa „fermă” ca în cadrul acestei cooperări industria de apărare din România să se dezvolte.

Întrebat dacă sunt companii americane care s-au arătat interesate să vină în România, Dragnea a spus că a avut o întâlnire cu un vicepreşedinte de la Universal Studios care şi-a exprimat dorinţa de a începe să facă producţii cinematografice în România.

„Pentru noi ar fi un avantaj foarte mare din punct de vedere financiar şi nu numai. I-am spus că din partea noastră e o deschidere totală pentru asta. L-am asigurat că voi avea o discuţie cu primul-ministru şi cu ministrul Culturii, urmând ca undeva în două-trei săptămâni să vină o echipă din partea dumnealor ca să aibă nişte discuţii aplicate cu Executivul şi nu numai. Pentru noi ar fi un lucru foarte bun. Am discutat şi subiectul ăsta cu domnul ambasador Klemm şi dumnealui a avut o discuţie în această dimineaţă cu acel vicepreşedinte”, a spus Dragnea.