Fostul deputat Vlad Cosma a prezentat, miercuri, o nouă înregistrare, în care, susține acesta, se poate auzi cum procurorii Mircea Negulescu și Albert Savu dictează și practic scriu singuri declarația care urma să îi fie atribuită lui, în dosarul privindu-l pe Victor Ponta și Tony Blair.

”Îmi aduc aminte cum, în 2016, domnul Lucian Onea și domnul Mircea Negulescu m-au chemat la DNA și mi-au spus că au demarat cercetările într-un dosar ce îi viza pe Ponta, Ghiță și Blair. Rolul meu era acela de a fi unealta credibilă, care ar fi mers la instanță, eu eram unealta prin care ar fi încercat să inducă în eroare judecătorii, rolul meu fiind să semnez o declarație. Le-am spus că nu îl cunosc pe Blair, dacă s-a întâlnit cu Ponta. Mi-au spus că trebuie să semnez, dacă nu vreau să am eu probleme. Am semnat, cred că în jurul ei s-a construit restul dosarului”, a declarat, miercuri seară, Vlad Cosma, la Antena 3.

În înregistrarea prezentată de Vlad Cosma se aude cum procurorii Mircea Negulescu și Albert Savu dictează și scriu singuri declarația atribuită acestuia.

„Procuror Alfred Savu: Subsemnatul, nu ştiu ce…unde ai ajuns? Vă aduc la cunoştinţă?

Poliţist DNA Mihai Iordache: Formulez prezentul denunţ cu privire la fapte de natură penală săvârşite de….mogulul, deputat în Parlamentul …

Procuror Alfred Savu: Păi nu.. neapărat..

Poliţist DNA Mihai Iordache: Atunci?

Procuror Alfred Savu: De Ponta…(neinteligibil)…aşa, virgulă, în legătură cu alegerile prezidenţiale …desfăşurate în anul 2014.

Procuror Mircea Negulescu: Ce mai, e…(neinteligibil)…I-am zis şi lui Lucică, ne jucăm cu mintea lui. Am un fetiş cu el”, potrivit înregistrării audio prezentate miercuri seară de fostul deputat.

Vlad Cosma a depus, pe 9 februarie 2018, o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură, în care îi acuză de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat. Pe 20 februarie însă, fostul deputat, citat la Parchetul General pentru a își susține plângerea, nu s-a mai prezentat la audieri.