Cea de-a treia parte a noii serii „Jurassic World”, care a debutat cu un film lansat în 2015, ce a intrat în lista selectă a lungmetrajelor cu încasări de peste 1 miliard de dolari la nivel mondial, va fi lansată pe 11 iunie 2021, informează contactmusic.com.

Fanii francizei cu dinozauri, al cărei al cincilea film va fi lansat pe 22 iunie anul acesta, trebuie să aștepte alți trei ani pentru o nouă peliculă.

Scenariul celui de-al treilea film va fi scris de Emily Carmichael și Colin Trevorrow, care va fi și producător executiv din partea Universal Pictures, alături de Steven Spielberg.

Trevorrow a scris, împreună cu Derek Connolly, și scenariul celui de-al doilea film, „Jurassic World: Fallen Kingdom”, după ce a regizat „Jurassic World”, lansat în 2015.

Noua trilogie este o continuare a seriei de trei filme „Jurassic Park” produsă de Steven Spielberg și lansată în anii 1990.

Lungmetrajul „Jurassic World”, regizat de Colin Trevorrow și lansat în 2015, a avut încasări de 1,67 de miliarde de dolari la nivel mondial. „Jurassic World” se situează pe locul al patrulea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, la nivel mondial, clasament condus de „Avatar”, de James Cameron, cu 2,78 de miliarde de dolari.

„Jurassic World”, cu Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard în rolurile principale, a reuşit să revitalizeze populara franciză cinematografică „Jurassic Park”, la 14 ani după precedentul film din serie, „Jurassic Park III” (2001), care a fost desfiinţat de criticii de specialitate. Filmul original din această serie, regizat în 1993 de Steven Spielberg, a rămas unul dintre cele mai îndrăgite blockbusteruri din istorie, dar şi un succes de box office, deoarece ocupă locul al 18-lea în clasamentul din toate timpurile al celor mai profitabile pelicule, cu încasări de 1,029 de miliarde de dolari.