Gigi Mulţescu (66 de ani) e favorit să preia postul lui Vasile Miriuţă pe banca lui Dinamo. Tehnicianul a discutat azi cu şefii „câinilor” şi, după ce Miriuţă va fi demis, cel mai probabil luni, Gigi Mulţescu va fi chemat la birourile de la RIN pentru a semna contractul.

„Am fost sunat de către cei de la Dinamo. Am vorbit, a fost o discuţie de principiu…mi-am dat acordul să vin la Dinamo şi a rămas că după ce va pleca Vasile Miriuţă, ne vom întâlni pentru a stabili detallile”, a spus cel poreclit „Smurd” pentru ProSport.

Mulţescu a purtat o discuţie cu preşedintele „câinilor”, Alexandru David, urmând ca acţionarul majoritar Ionuţ Negoiţă să se întoarcă luni din Dubai.

Mulţescu va avea ca obiectiv clasarea pe locul şapte la finalul play-out-ului şi câştigarea Cupei României. Interesant e că el ar putea debuta pe banca roş-albilor chiar împotriva fostei sale echipei, CSU Craiova, „câinii” şi oltenii urmând a se duela joi în sferturile Cupei.

Gigi Mulţescu a jucat în „Ştefan cel Mare” în perioada 1979 – 1985, câştigând trei titluri şi două Cupe. A şi antrenat trupa roş-albă în trei perioade, în 1990 – 1991, în 2008, atunci când a stat câteva etape, şi-n 2013, când a condus echipa doar în opt partide. Până acum nu a reuşit să câştige vreun trofeu ca antrenor.

Pe lista înlocuitorilor lui Miriuţă se află şi alţi foşti dinamovişti, numele cel mai sonor fiind al lui Mircea Rednic, liber de contract după despărţirea de belgienii de la Mouscron. „Puriul” însă este o variantă mult mai scumpă.