Președintele rus Vladimir Putin a discutat despre situația de criză din Siria cu omologul său francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel, la o zi după ce ONU a adoptat o rezoluție prin care cere instituirea unui armistițiu de 30 de zile pentru regiunea Ghouta, relatează agenția Tass.

Liderii, care au vorbit prin telefon, au subliniat importanța cooperării de a implementa armistițiul cerut de Națiunile Unite, a declarat Kremlin-ul.

„Părțile au discutat despre problema din Siria în contextul situației din Ghouta de Est și despre accesul ajutorului umanitar în acea regiunea, dar și altele din Siria”, a s-a arătat într-un comunicat.

„Părțile au afirmat că depunerea unui efort comun a ajutat la aprobarea și adoparea rezoluției Nr. 2401 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite pe 24 februarie. Părțile au menționat importanța continuării eforturilor comune în scopul de a implementa prevederile rezoluție cât mai curând posibil”, a mai adăugat comunitatul.

Liderul rus a afirmat că armistițiul nu este valabil și pentru grupările teroriste din regiune.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.