George Maior, fost șef al SRI și actual ambasador al României în SUA, este audiat, la ora transmiterii știrii, în comisia de Control SRI, la intrare declarând că a acționat în spiritul legalității atunci când a luat decizii.

„Consider că mi-am făcut foarte bine datoria în calitate de șef SRI. Serviciul a ajuns respectat. Am acționat în spiritul legalității”, a declarat George Maior.

Întrebat de acuzațiile privind informările transmise de SRI Agenției Naționale de Intergritate privind mai mulți miniștri USL, dar și pe numele actualului președinte Klaus Iohannis, Maior a precizat: „nu a fost probată nicio acuzație. Aceea nu este o acuzație. SRI transmite informații, nu directorul, informația e transmisă de Serviciu”.

Numele lui George Maior a fost invocat în mod repetat de către cei audiaţi în Comisia de Control al SRI cu privire la faptul că acesta avea cunoştinţă de implicarea în toate structurile ale serviciului.

Audierile în lanț au pornit după ce Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a făcut dezvăluiri în fața membrilor comisiei despre modul în care a acționat Serviciul Român de Informații. El a vorbit despre „culoarele” din presă și justiție, adică practici prin care SRI ar fi influențat dosarele penale, în timp ce se baza pe o anumită susținere în media.

La acea vreme, Dragomir a prezentat și o listă cu 65 de nume, printre care 11 jurnalişti, 15 politicieni, 12 persoane din Justiţie, care ar putea să confirme declarațiile sale.