O ambulanță cu doi copii care erau transportați de la Tulcea către Constanța a rămas blocată, miercuri, în zăpadă, în zona Tașaul din județul Constanța, în ajutorul ei fiind trimise utilaje de la Direcția de Drumuri, transmite corespondentul TENEWS.

Potrivit reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță din Tulcea, cei doi copii au infecții respiratorii și s-a luat decizia trimiterii către Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța din cauză că la Tulcea nu sunt suficienți medici pediatri și nu se poate face față numărului mare de copii care se prezintă cu diferite probleme de sănătate în această perioadă.

Ambulanța cu care au fost trimiși copiii, care a plecat în jurul orei 4.00 din Tulcea, a rămas înzăpezită, în jurul orei 5.30, în zona Lacului Tașaul, la aproximativ 30 de kilometri de Constanța. Copiii se aflau împreună cu ambulanțierul și un asistent medical, acesta informând că micuții aveau febră, dar nu probleme deosebite de sănătate.

În ajutorul lor au fost trimise utilaje de la Direcția de Drumuri, dar și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea”, iar în aceste momente se intervine pentru ca ambulanța să ajungă în siguranță la Constanța.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță din Tulcea au declarat că în cursul nopții au mai fost făcute două astfel de transporturi către Constanța, care s-au desfășurat fără probleme.