Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a impus, marți, sancțiuni împotriva a doi indivizi și șapte organizații din Africa și Asia suspectate de legături cu rețeaua teroristă Stat Islamic, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Potrivit Trezoreriei SUA, pe lista sancțiunilor au ajuns Abu Musab Al-Barnawi din Nigeria, Mahad Moalim din Somalia, dar și șapte organizații din Bangladesh, Egipt, Filipine, Somalia și Tunisia.

”Această acțiune este parte a unui plan comprehensiv de combatere a rețelei teroriste Stat Islamic (SI), în coordonare cu cei 75 de membri ai coaliției pentru înfrângerea grupării teroriste. Am realizat pași semnificativi în acest sens”, se arată într-un comunicat al Trezoreriei americane.

”Urmărim să distrugem SI și paradisurile sale fiscale, să le anihilăm capacitatea de a recruta militanți teroriști din străinătate, să le distrugem resursele financiare în așa fel încât să nu mai aibă posibilitatea de a răspândi materiale propagandistice pe internet și pe rețelele de socializare. Vrem să ajutăm la stabilizarea zonelor din Irak și Siria eliberate de sub ocupația jihadiștilor pentru ca oamenii strămutați să se poată întoarce în siguranță la casele lor și să-și reconstruiască viața”, a mai precizat Trezoreria SUA.