O filmare postată pe facebook, care surprinde doi muncitori urcați într-o nacelă, care inspectează ceea ce pare o crăpătură la acoperişul noului stadion din Craiova a devenit virală, însă autorităţile susţin, vineri, că nu este vorba despre vreo defecţiune, ci despre „o intervenţie planificată”.

Imaginile arată că acoperișul a crăpat pe o porțiune de circa patru metri, chiar în zona rosturilor de dilatare ale structurilor de rezistență, în partea din față a arenei, la intrarea dinspre bulevardul Știrbei Vodă. Reprezentanţii Primăriei Craiova au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba despre o intervenţie planificată, urmărindu-se înlocuirea unei membrane care a fost montată în zona rosturilor de dilatare ale acoperişului. Totodată, o astfel de intervenţie ar fi programată şi pentru partea din spate a arenei.

„Este vorba despre o intervenţie planificată, la rostul de dilatare. Aceeaşi operaţiune se va desfăşura şi în spatele stadionului. Acoperişul are două rosturi de dilatare, unul în faţă şi unul în spate. Astă vară, apăruse un decalaj, iar lucrările au fost făcute acum de firma care a construit stadionul. Cel mai probabil, au constatat că garnitura pe care ei o montaseră este prea mică pentru această dilatare, din calcule n-a ieşit cum trebuie, şi ca să remedieze, au montat una mai mare”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Lucian Prejbeanu.

Noul stadion din Craiova a fost inaugurat anul trecut, la începutul lunii noiembrie, cu un meci amical susţinut de CSU Craiova cu Slavia Praga.

Contractul de execuţie pentru noul complex sportiv a fost semnat în mai 2015, iar în septembrie 2015 au început lucrările propriu-zise. Valoarea total a contractului este de 216.068.596,92 lei cu TVA.

Noul Complex Sportiv ”Ion Oblemenco” din Craiova a fost conceput pentru a putea găzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I.

Stadionul poate fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american.

De asemenea, în incinta complexului sportiv se vor putea organiza şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale şi sociale.